Als je een pas aangekochte Jambox in zijn verpakking laat rondslingeren, is het toch even oppassen. De erg compacte Bluetooth-speaker zit verpakt in iets wat verdacht veel lijkt op een afgedankte schoendoos.

Voor je het weet wordt de Jambox door een argeloze huisgenoot bij het huisvuil gezet. Open dus maar snel de doos en laat je verrassen door hoe klein deze Jambox in werkelijkheid is (15 bij 5,7 bij 4 centimeter). Als je de speaker op een foto hebt gezien, lijkt hij veel groter.

De Jambox is volgens een eigenwijze designfilosofie getekend. Het toestel mag dan wel zwaar worden gepusht via de online Apple Stores, toch oogt hij helemaal niet als iets dat uit het brein van Steve Jobs is ontsproten. Of toch? De lange rechthoek – verkrijgbaar in een reeks felle kleuren – heeft weinig knoppen en is in een oogwenk gekoppeld aan een muziekbron, en dat is wel iets dat heel ‘Appleiaans’ overkomt.

Kwatongen zouden beweren dat hetzelfde waar is voor het prijs- kaartje: een adviesprijs van 199 euro haalt dit toestel uit de categorie van impulsaankopen.