Toon alles (7)
Jamie Biesemans

Vinyl welkom

JBL heeft de L16 rijkelijk voorzien van streamingmogelijkheden: Airplay, DLNA en Bluetooth. Gegeven de populariteit van het streamen vanaf mobiele toestellen hadden we niet minder verwacht. Maar daar stopt het niet: er is ook digitale aansluiting voor een optische kabel, een analoge 3,5 mm jack-ingang en een cinch-aansluiting.

Met die laatste is er iets bijzonder aan de hand. De aardingsklem verraadt het al een beetje, evenals de schuifknop om te schakelen tussen MM en MC. Je kan immers een draaitafel aansluiten op de L16, wat toch vrij uniek is voor een product zoals dit. Overigens zijn alle aansluitingen onderaan verborgen, zodat het ontwerp niet ontsierd wordt met kabelgedoe.

We zeiden ‘alle’ aansluitingen, maar eigenlijk klopt dat niet. Als je goed kijkt, zie je op de bovenkant van de JBL-speaker een vrij grote klep. Met een lichte drukbeweging kantelt het deksel open en wordt een ruimte geopenbaard met twee USB-poorten en ruimte voor kabels en eventueel een telefoon.

De USB-poorten dienen langs één kant om muziek door te sturen, maar langs de andere kant ook gewoonweg om apparaten op te laden. Met een fijn oog voor detail heeft JBL een paar kleine gaten voorzien, zodat je de klep dicht kan doen terwijl een telefoon op de speaker ligt en laadt. En dat is typerend voor de L16: het is piekfijn afgewerkt, waardoor je aan deze speaker ook een heuse premiumgevoel overhoudt.

gerelateerde items