Toon alles (7)
Jamie Biesemans

Conclusie

Dat de L16 zijn looks mee heeft, heb je wellicht wel begrepen. Dat aspect van dit apparaat is natuurlijk een geval van smaak, en zoals de Romeinen het goed begrepen hadden: je kan daar moeilijk over discussiëren. Naar mijn gevoel kan – meer zelfs: moet – je de JBL L16 een centrale plek geven in je interieur. Het is een toestel dat verdient op een verhoog te staan.

Nog belangrijker is dat de L16 een zeer aangename en leuke luisterervaring biedt, zeker als je houdt van muziek met een stevig basfundament. Een wijds stereogevoel ontbreekt wat, dat klopt, maar de JBL-speaker kan wel grote ruimtes vullen zonder vervorming. Die veelzijdigheid qua bronnen – en dan in het bijzonder de mogelijkheid om toch nog te werken met een platenspeler – is een enorme troef.

Zoeken we een minpunt? Ja, dan is dat overduidelijk de prijs. Duizend euro is niet weinig geld, zelfs al biedt de L16 veel voor dat bedrag. En toegegeven,design heeft ook een prijs. Voor wie een totaalvervanging zoekt voor een audio-installatie en meteen ook het tv-geluid wil verbeteren, kan de L16 een goede keuze zijn.

6/6
gerelateerde items