Naarmate tv-bouwers meer en meer de nadruk leggen op een dunne behuizing, gaat het achteruit met de klank die uit een modale tv komt. Er zijn uitzonderingen op de regel, maar doorgaans zal zo'n flinterdunne LED-tv heel mager geluid produceren. Dat is niet een lepe truc van fabrikanten, maar gewoon basisfysica. Om goed geluid voor te brengen heb je een klankkast met zekere afmetingen nodig - en dat is zeker zo voor lage tonen.

Er zijn vele paden die je kan bewandelen om hier iets aan te doen, met als toppunt het installeren van een AV-receiver met bijhorende surroundluidsprekerset. Naargelang hoe gek je doet, kan je eindigen met tot elf speakers en een subwoofer of twee in de kamer.

Wie het wat subtieler aan wil doen, komt terecht bij een soundbar zoals de JBL SB200. Ook soundbars komen in vele maten en gewichten; deze SB200 is een eerder compact model dat je zowel kan ophangen als voor de tv plaatsen. Schouderklopje voor JBL dat ze een beugel meeleveren zodat je de speaker desgewenst meteen op de muur kan monteren.