Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Aansluitingen

De SB200 heeft bepaalde eigenschappen die het minder interessant zullen maken voor sommige consumenten. Het belangrijkste is dat er geen HDMI-aansluiting met ARC aansluiting is, zoals je bij duurdere soundbars wel vindt.

ARC maakt het mogelijk om een soundbar via HDMI met de tv te verbinden, zodat je het volume gewoon met de afstandsbediening van de tv kan regelen. Dat is bij de JB200 niet het geval; je zal altijd met de meegeleverde remote van JBL moeten werken. We spreken hier over een klein, plat ding dat alvast in ons huishouden regelmatig spoorloos verdween… Er is een mogelijkheid om de soundbar de IR-codes van de tv-remote aan te leren, maar het zal van je tv afhangen of je dan niet tegelijkertijd de ingebouwde speakers als de soundbar van volume laat veranderen. Meestal kan dat wel. 

Tegenover deze bedenking staat dat tv's van enkele jaren geleden niet beschikken over ARC, en dan is de JB200 wel interessant. De soundbar aansluiten kan via een optische kabel (een aanrader) of via een analoge cinchkabel.

Dat laatste kan nog nuttig zijn als je met een oudere televisie zit of de soundbar minder conventioneel wil gebruiken. Bijvoorbeeld om aan te sluiten op je pc, wat zeker een alternatief kan zijn voor een klassieke luidsprekersetje. Je zou ook de tv optisch kunnen aansluiten en een cd-speler analoog, en de soundbar gewoon ook gebruiken om muziek te beluisteren.

De SB200 is een van de groeiende groep soundbars uitgerust met Bluetooth, zodat je muziek vanaf een smartphone of tablet kan streamen. Zeker voor wie helemaal verzot is op Spotify op zijn telefoon zal dit handig vinden.

gerelateerde items