Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Bediening

Het aansluiten en in gebruik nemen van de SB200 is kinderspel. Kabeltje aansluiten, op de remote de juiste invoer kiezen, en je bent vertrokken. Misschien ga je op de tv nog moeten aangeven dat het geluid niet via de ingebouwde speakers moet, maar via een externe luidsprekers.

Bij onze test-tv, een 55LM960V van LG, past de SB200 net als je hem voor het televisietoestel plaatst. Bij tv's met een bescheiden poothoogte - we denken bijvoorbeeld aan Samsungs ES8000-reeks of sommige Sony's - zou de soundbar misschien wel het scherm deels bedekken.

De SB200 is ontegensprekelijk een upgrade voor de meeste tv's. Een surroundgevoel zal je er niet aan overhouden, ondanks spitstechnologie van Harman, maar de klank die er uitkomt is wel krachtig. Het is voldoende luchtig zodat je stemmen goed verstaat en lage tonen toch goed tot hun recht komen.

Meer zelfs, de tweemaal 3 1/2 inch woofers en dubbele 1 inch tweeters zorgen voor een vrij gedetailleerd gevoel. Drijf je het volume op, dan komen de bassen pas echt uit de kast. En dat is zeker zo als je de bas-knop op de remote indrukt. Zeker bij actiefilms met stevige explosies is de filmbeleving met de JBL200 zonder twijfel groter dan als je met de ingebouwde speakers werkt. We zouden de JBL200 niet meteen kiezen om muziek te beluisteren, hoewel het wel kan. 

gerelateerde items