Ze geven alvast een grappige toets aan je bureau, deze opvallende desktopluidsprekers van JBL. De kleine satellietjes zijn moeilijk anders te omschrijven dan schattig, en doen ons denken aan de spookjes van Pac-Man. De subwoofer, die overigens bescheiden afmetingen heeft en dus ook op de bureautafel wel een plaatsje vindt, roept dan weer herinneringen op aan één of ander buitenaards moederschip.

De afwerking van deze set is in elk geval uistekend, zeker wanneer we het bescheiden prijskaartje in gedachte houden. De kabels tussen de satellieten en de subwoofer zijn aan de subwooferkant voorzien van stevige aansluitingen. Aan de satellietzijde zijn ze permanent bevestigd. Je moet het dus met de standaard kabellengte van 1,5 meter doen.

Op de rechtersatelliet zijn twee capacitieve volumeknoppen voorzien. Aanraken volstaat om het volume te veranderen en beide toetsen reageren behoorlijk snel, misschien zelfs iets te snel. Raak je beide toetsen tegelijk aan, dan activeer je de mute-functie voor het volume. Visuele feedback over het volumeniveau ontbreekt spijtig genoeg.

De subwoofer heeft regeltoetsen voor de toonregeling (treble en bas). De zilveren knoppen voelen bijzonder aangenaam aan bij draaibewegingen en geven een duidelijke klik als ze in de neutrale stand staan.

De draairichting van de knoppen is zoals we dat gewend zijn: wijzerzin voor meer bas/treble, tegenwijzerzin voor minder. De markeringen onderaan de knop deden ons eerst echter het omgekeerde vermoeden, een schoonheidsfoutje.