We schrikken even wanneer we de verpakking van de JBL-set openen en een scheepslading kabeltjes en plastic onderdelen ons toelacht. Gelukkig hebben we die niet allemaal nodig: JBL blijkt gewoon een ultracomplete set af te leveren, inclusief wandbeugels en alle benodigde audiokabels.

Om de storingsgevoeligheid van de draadloze verbinding te testen, stellen we de bijgeleverde zender op naast een 2.4Ghz-zender van een draadloze hoofdtelefoon.

Voor we muziek kunnen beluisteren, verbinden we de analoge ingang van de zender met de tape-uitgang van onze stereoversterker. We klappen de antenne van de zender uit, stellen beide luidsprekers op en verbinden ze onderling met luidsprekerkabel.

De zender en linkerluidspreker worden op het stroomnet aangesloten, maar we horen voorlopig nog niets. We proberen het dan maar op één van de vier andere zendkanalen die JBL ter beschikking stelt, en nu is het wel meteen raak.

Op de speakers zitten geen bedieningselementen; het volume en de mute-functie kunnen dus alleen bijgestuurd worden via de afstandsbediening (of de bron).

Dat kan vervelend worden als de batterij van de remote het een keertje opgeeft en je niet meteen een vervangset in de buurt hebt.