JBL heeft meerdere Airplay-toestellen in het assortiment, maar deze ringvormige On Air is wellicht de bekendste. Door zijn vorm is hij echt voorbestemd voor een plekje op een bureau of misschien zelfs op een schouw. Of in de slaapkamer, want er is ook een dubbele wekker en radio met RDS aan boord. Je kan een iPhone of iPod via de ingebouwde dock muziek laten afspelen, maar er is ook ondersteuning voor Airplay.

Door de plaatsing van de dock in de ring komt er trouwens wat knoeiwerk bij kijken om een iPhone te docken: je hebt geen manoeuvreerruimte op overschot.

De On Air Wireless is beschikbaar in het wit of het zwart, kwestie van de speakerdock beter te laten passen bij jouw iPhone en/of interieur. Overigens kan je op de On Air geen iPad kwijt; daarvoor is de JBL te compact.

Het configureren van de On Air doe je via de vele knoppen die op deze speakerdock staan. Gelukkig is ook een schermpje aanwezig en een doordacht menusysteem, waardoor het instellen van een WiFi-verbinding en dergelijke vlot verlopen. Op dat schermpje verschijnt tijdens het afspelen van muziek via Airplay overigens de albumhoes en scrollt informatie over de gekozen track voorbij, wat een leuke extra is.

Bij onze test heeft de On Air Wireless verrassend veel tijd nodig om in actie te schieten als muziek via Airplay wordt doorgestuurd vanaf een iPhone of iTunes. Soms duurt het tien seconden of meer voor we klank krijgen, terwijl de router en bron zich nochtans in dezelfde kamer bevinden. Daardoor valt het netwerk af bij een zoektocht naar een schuldige voor die aanzienlijke vertraging.