Toon alles (7)
Geert Fauvart

Aanzienlijk ruimtelijker

Voor het grootste deel van deze test beluisteren we de MS-2 in een Opel Astra Sport Tourer die voorzien is van de optionele 'DVD 800 Navi' fabrieksinstallatie – een systeem dat an sich eigenlijk niet onaardig klinkt, maar ook niet echt gevorderde hifi-ambities koestert. Als bron zetten we een Samsung Galaxy S2 smartphone in met de Poweramp-app voor Android als muziekspeler. De geluidsinstellingen van de autoradio en muziekspeler stellen we daarbij eerst in op neutraal.
 


Na de set-up een aantal keer doorlopen te hebben, merken we dat de resultaten van de metingen vrij rechtlijnig zijn. Het komt er gewoon op aan om de MS-2 vooral niet te ver voor je uit te houden en het toestelletje niet te bewegen tot de volledige meting is afgerond – iets wat overigens duidelijk in de handleiding wordt uitgelegd. 

Wanneer we daarna enkele tracks door de lijningang van de radio jagen, merken we al snel dat er een wereld van verschil zit tussen de weergave mét en zonder de JBL MS-2. Het meest opvallend is de aanzienlijk betere stereoweergave, die heel wat evenwichter is dankzij de processing van de MS-2. Onze testtracks klinken ook een stukje ruimtelijker – alsof er een half metertje meer ruimte tussen frontspeakers zit.

De tijdscorrectie op de MS-2 is dus duidelijk een meerwaarde tegenover dezelfde lijningang zonder processing.

gerelateerde items