Enkele jaren geleden startte JVC met de DLA-HD1 een lijn projectoren met een uitzonderlijk goede zwartwaarde. De D-ILA-technologie die daarbij geïntroduceerd werd is net zoals Sony’s SXRD-techniek gebaseerd op LCoS (Liquid Crystal on Silicon). Opvallend is dat JVC’s D-ILA-technologie het diepste zwart bereikt zonder een dynamische iris te gebruiken. Het gespecificeerde contrast is met andere woorden een statisch contrast, en kan binnen één beeld worden bereikt.

Helaas waren deze projectoren in het verleden ook steevast duurder dan de concurrentie. Deze DLA-X30BE komt echter met een prijskaartje dat perfect vergelijkbaar is met rivalen, al krijg je er voor die prijs geen 3D-brillen of emitter bij.

Wie de JVC in huis wil halen moet alvast nakijken of er voldoende ruimte is om de projector te plaatsen. De behuizing is immers erg groot, en vooral ook heel diep. De aansluitingen staan achteraan, net zoals het controle paneel. Een eerder ongewone keuze, dat laatste. Op een projector gebruik je weliswaar zelden de controles op het toestel, maar deze plaats vinden we toch erg lastig.

Voorzie ook een stevige mount, want met bijna 15 kilogram is dit het zwaarste toestel uit de test.