De luidsprekers zijn namelijk precies even hoog als de elektronica, zodat een balkvormig, liggend geheel ontstaat. Een plaatsje in het Museum of Modern Art zit er niet meteen in, maar het oogt wel origineel. Overigens gaat het hier om eenweg luidsprekers met ‘wood cone’-diafragma’s. Als je de grilletjes verwijdert, zie je inderdaad dat de drivers uit hout gemaakt zijn.

Bij een eenweg luidsprekersysteem wordt het volledige geluidsspectrum door één enkele driver weergegeven. Er zijn dus geen tweeters en woofers aanwezig, maar enkel een ‘full-range’ luidsprekereenheid.

Zo’n benadering heeft nadelen, want een tweeter is specifiek geschikt voor hoge tonen en een woofer heeft de ideale bouw om lage tonen weer te geven. Een full-range driver is dus een soort compromis tussen de twee.

Maar daar staat ook een groot voordeel tegenover: een eenweg luidspreker heeft immers geen wisselfilter nodig. Bij een tweeweg luidspreker is zo’n filter wel een noodzaak, wat steeds enigszins ten koste gaat van de geluidskwaliteit. Daar hebben de JVC-speakertjes dus geen last van.

Aangezien het om enkele drivers met een diameter van amper acht centimeter gaat, stellen we onze verwachtingen echter niet te hoog.