Toon alles (4)
Jamie Biesemans

Wi-Fi

De JVC beschikt over alle aansluitingen die je van een ‘betere’ videocamera verwacht: een HDMI-uitgang, maar ook – vrij cruciaal voor goede opnames – een microfooningang met volumeregeling én een hoofdtelefoon- poort. Vooraan op de lens zit een hotshoe waar je een videolamp op kan monteren, mocht je het ingebouwde minilichtje te flauw vinden.

Interessant genoeg heeft de camera ook Wi-Fi aan boord, een feature die op steeds meer videocamera’s opduikt. In dit geval is het vooral de bedoeling dat je via Wi-Fi de camera kan aansturen vanuit een smartphone-app (iOS of Android).

JVC lijkt dan vooral te denken aan scenario’s waarbij het toestel wordt ingezet als bewakings- of monitoringcamera. De app werkt prima en biedt heel wat functionaliteit: je kan in- en uitzoomen, een foto nemen, een video stoppen en starten, en de filmpjes die je in deze modus maakt versluizen naar je telefoon.

Je kan ook video’s rechtstreeks laten versturen via e-mail, bijvoorbeeld na het detecteren van bewegingen. Het vraagt wat geduld om de boel te configureren, maar het werkt wel.

Wat we hier vooral missen is een modus om de camera zichtbaar te maken in het netwerk zodat je filmpjes naar een televisie kan streamen via DLNA – een mogelijkheid die we eerder al bij andere merken tegenkwamen. Hopelijk komt er een firmware-update om dat mogelijk te maken; het lijkt ons alleszins een no-brainer om die functionaliteit toe te voegen.

gerelateerde items