Wie gaat shoppen voor een surroundspeakerset om te combineren met een AV-receiver, heeft keuze genoeg. In een vorige FWD-editie bekeken we bijvoorbeeld eentje van Jamo, maar nagenoeg elk mainstream audiomerk staat klaar om je eentje te verkopen.

Sommige surroundliefhebbers vermijden liever die kits, zeker als het gaat om meer door design geïnspireerde luidsprekers, omdat ze het gevoel hebben dat ze niet het maximum aan kwaliteit bieden. Wat ons betreft is dat onterecht, en wat KEF ons instuurde bevestigt dat gevoel enkel maar. Met de E305 slaagt het Britse merk zelfs die negatieve bijklank compleet weg te werken, door een 5.1-totaalpakket met te bieden met highendish prestaties.

Aan de hand van de bijhorende foto bij dit artikel merkte je wellicht ook dat de E305 zeker niet echt een klassieke vorm heeft. Kortom, KEF wil hier een alles-in-één-pakket bieden dat én goed klinkt én acceptabel is voor partners en familieleden die niet houden van grote speakers in de woonkamer.

Het is een combo die alvast een EISA award in de wacht sleept. Wie trouwens de vorm nogal vertrouwd vindt, heeft geen ongelijk. De E305 kan je beschouwen als de opvolger van KEF’s KHT2005 en KHT3005.