Kenwoods K-521-B beschikt over een FM-tuner, een cd-speler en een iOS-dock. Dat laatste zit zoals gebruikelijk bovenop het apparaat, verborgen onder een klep. Op diezelfde plaats zit ook nog een USB-aansluiting.

De afwezigheid van een netwerkpoort en Wi-Fi maken duidelijk dat muziek streamen of luisteren naar internetradio niet mogelijk is met deze Kenwood. Daar staat tegenover dat de USB-poort wel zodanig flexibel is dat je er ook een harde schijf op kan aansluiten met mp3-, wma- en aac-bestanden. En dat het prijskaartje wel erg sympathiek is, natuurlijk.

De luidsprekers zijn een eenvoudig ontwerp – geen excentrieke designfratsen hier, maar kastjes met een basic afwerkingsniveau. Dankzij de witte laag-mideenheid ogen ze overigens mooier zonder grille dan met.

De onderkant en de zijkanten van de cd-receiver zijn in metaal uitgevoerd, maar de andere helft is in plastic gehuld. De achterzijde onthult zowaar een optische digitale ingang én een uitgang van hetzelfde type. Beide zijn een absolute zeldzaamheid op compacte setjes. En we noteren nog meer goed nieuws: er zit ook een subwooferuitgang achterop de Kenwood.