De KMC-3 werd ons toegestuurd door Digimania.be, die onder meer Klipsch en FIIO verdeelt. Best interessant, want de KMC-3 hebben we al een paar keer bewonderd op beurzen en we waren wel benieuwd of de Klipsch-kwaliteit zich goed laat vertalen naar een mobiel product.

Nu is de KMC-3 niet zo'n übermobiele speaker, zoals pakweg de Samsung DA-F60 (hier getest), de Bose SoundLink II (hier getest) of de Sony SRS-BTX500 (hier getest). Dit is gewoonweg een veel groter apparaat (18,3 x 43,2 x 14cm, 3,5 kg) dat je niet zoals die drie vlug in een rugzak gooit. Je kan hem wel probleemloos dragen, dankzij het onopvallende handvat dat bovenaan de behuizing verwerkt is.

Bij veel mobiele speakers is er een zeker retrotrend te bespeuren, heimwee naar de draagbare radio's van de jaren vijftig en zestig. De KMC-3 doet daar verfrissend genoeg niet aan mee.

De vorm van de KMC-3 is eerder modern en strak te noemen. Wij hebben de witte versie getest, maar we hebben ook felle kleuren zoals rood en paars onder ogen gehad. En die mogen er best zijn.

Door zijn diepte kan je de KMC-3 niet op elke boekplank kwijt, maar het design is in elk geval knap genoeg om de speaker in het zicht te parkeren.  De behuizing van deze Klipsch oogt kwalitatief en hoogwaardig, al is het niet bijzonder verstevigd of beschermd tegen de ruwere behandeling die een speaker ondergaat als het regelmatig mee op verplaatsing gaat.

Bij een Bluetooth-speaker gebruik je meestal de bediening op de telefoon, maar er zijn ook knoppen op de KMC-3. Nu ja, knoppen, het zijn aanraakgevoelige oppervlaktes die cool oplichten. Werkt prima, al zijn ze wat overgevoelig.