Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Extra's

Echt unieke eigenschappen vinden we op de LB670V niet terug. De televisie heeft alle nodige tuners aan boord en kan op een externe harde schijf ook opnames maken. Miracast, MHL en WiFi Direct zorgen voor een ruime keuze om mobiele apparaten aan te sluiten. De Magic Remote heeft een ingebouwde microfoon voor spraakherkenning. Die wordt enkel gebruikt voor zoekopdrachten op het internet, niet voor stemcommando’s. De resultaten waren behoorlijk goed, dus als je snel iets op wil zoeken is het zeker een poging waard.

De mediaspeler loopt zonder al te veel problemen door onze testen, maar laat twee kleine steken vallen. In mkv-bestanden met meerdere audiotracks is enkel de eerste track te horen. En bij sommige ondertitels slaagt hij er niet in speciale karakters correct op het scherm te zetten. Maar afgezien daarvan ondersteunt hij alle belangrijke formaten. Waar het wel helemaal de mist in gaat is gebruiksgemak. Ongeacht of je USB of DLNA gebruikt, de speler geeft geen folder-structuur weer. Dat betekent dat je door een eindeloze lijst bestanden moet scrollen. Bij de muziekspeler kan je er voor kiezen om enkel geselecteerde bestanden af te spelen, maar hoe je de bestanden moet selecteren is onduidelijk. Het zijn ongetwijfeld kinderziektes van het nieuwe platform, die hopelijk met firmware-updates aangepakt worden.

WebOS beschikt ook over een reeks apps afhankelijk van landkeuze, maar de LG Store is nog niet online. Je moet het voorlopig dus stellen met de standaard-apps. Voor Nederland is dat: YouTube, Netflix, Pathé, NPO, RTL XL, en NOS Sport. Voor België is er: HLN.be, Demorgen.be, DVDPost, Videoland, EuroSport Player en Goal.com. Opvallend: in de Belgische lijst ontbreekt YouTube. Gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor. Ga naar de ‘Algemeen’ instellingen en kies Nederland als locatie. Start de YouTube-app. Zodra de app gedownload en gestart is kan je terug naar België schakelen. YouTube staat dan helemaal achteraan in de lijst. Ook handig als je de Netflix-app wil binnenhalen.

gerelateerde items