Deze middenklasser van LG onderscheidt zich van de concurrentie door zijn witte kader. Nu ja, er is nauwelijks een kader te bespeuren. Het gaat eerder om een dunne, wit gelakte metalen strip die het volledige scherm omlijst. Enkel onderaan is er een strip in geborsteld metaal zichtbaar met het LG-logo. Ook de voet gebruikt een combinatie van geborsteld metaal en witte lak. Een vrij unieke look, met andere woorden, die aangevuld wordt door de twee witte remotes.

De selectie aansluitingen van de LG komt bijzonder sterk voor de dag. De aansluitingen staan allemaal naar onder en naar opzij gericht, wat wandmontage vergemakkelijkt. Helaas staan de vier HDMI-aansluitingen erg dicht bij de rand. Wie meer dan twee HDMI-aansluitingenwil gebruiken zal al moeten opletten dat de kabels niet naast het toestel zichtbaar  .

In de lijst extra’s vinden we ook WiDi terug (Wireless Display). Wie beschikt over een laptop met een recente Intel CPU/chipset kan zijn scherm daarmee draadloos op de tv laten verschijnen. Dat gaat met erg weinig vertraging, zodat het zelfs een mogelijke oplossing is voor wat occasioneel gameplezier. Vooral het gemak waarmee je de verbinding tot stand brengt en de uitstekende beeldkwaliteit zijn een echte meerwaarde van WiDi.

LG staat al geruime tijd met stip genoteerd als het om gebruiksgemak gaat. De menu’s zijn vlot en erg overzichtelijk. De ingebouwde handleiding zet je op weg om de belangrijkste functies te gebruiken.

Op het Home-scherm vind je alle contentbronnen van de televisie terug. En in het ‘My Apps’-lint onderaan kan je zelf bepalen welke bronnen of functies verschijnen. De witte remote heeft een degelijke lay-out, maar oogt wat goedkoop. Of je hem veel zal gebruiken is maar de vraag.

De bijgeleverde Magic Remote is immers een schoolvoorbeeld van handigheid. Door eenvoudig naar het scherm te wijzen kan je een cursor op het scherm besturen en daarmee door alle menu’s navigeren. De Magic Remote is gevoelig maar erg nauwkeurig, zodat je moeiteloos alles bestuurt.