De LA7408 van LG staat op een indrukwekkende lintvoet die toch links en rechts kan draaien dankzij handig verstopte wieltjes onderaan de voet. Het kader is iets lijviger dan op de hoger gepositioneerde reeksen, maar het is nog steeds amper een centimeter breed.

Het toestel is uitgevoerd in een combinatie van wit en metaal- kleurige toetsen, wat zorgt voor een zeer ‘licht’ uiterlijk. Achteraan zijn enkel de HDMI- en USB-aansluitingen naar opzij gericht, alle andere aansluitingen wijzen naar achter.

Je levert ook een HDMI-aansluiting in ten opzichte van het LA8609 model, maar drie stuks zijn nog net voldoende voor de meeste scenario’s. Een smartphone en laptop aansluiten blijft wel erg eenvoudig dankzij MHL (Mobile High Definition Link), NFC (Near Field Communication) en Miracast/WiDi.

Het gebruiksgemak van de LG is gebaseerd op de zeer degelijke gebruiksinterface. Mocht die je iets te overweldigend lijken – en dat is niet onwaarschijnlijk gezien de vele functies – dan kan je de interface personaliseren, bijvoorbeeld door de iconen onderaan het scherm te rangschikken volgens je eigen voorkeur of een paneel te maken met al je favoriete functies.

Bij LG is alles bedienbaar met de Magic Remote, de afstandsbediening waarmee je functies aanwijst op de televisie. Tot voor kort hadden de LG-televisies enkel nog een Magic Remote in de doos, een strategie waarmee LG het gebruik van die remote wilde aan- zwengelen. In België heeft LG intussen echter besloten om er toch weer een gewone remote bij te doen.

Vind je die niet in de doos van je LG-televisie, dan krijg je die op eenvoudige aanvraag in de winkel waar je het toestel gekocht hebt. Bij nieuwe leveringen zit de traditionele remote opnieuw mee in de doos, naast de Magic Remote.