Beeld

Review: LG 55LM760S

Het kader van de LM760S is nauwelijks een centimeter breed en is enkel onderaan wat breder. Een geborsteld metalen band omsluit het toestel volledig en is aan de voorzijde enkel zichtbaar als een dunne lijn. De voet met poten van het duurdere model is ingewisseld voor een licht grotere, geplooide voet – de zogenaamde ‘ribbon voet’. Of je die mooi vindt is uiteraard subjectief, maar we vinden het ontwerp wel geslaagd.

LG levert voor de bediening zowel een gewone remote als de ‘Magic Remote’ mee. Met die laatste kan je simpelweg naar het toestel wijzen en een cursor besturen op het scherm, zoals ook op een Nintendo Wii spelconsole gebeurt. De Magic Remote is in alle menu’s bruikbaar en werkt uitstekend.

Veel training heb je daar trouwens voor niet nodig: na een vijtal minuutjes en wat experimenteren ben je al vertrokken. In tegenstelling tot de LM960 is deze televisie niet uitgerust met stembesturing.

De klassieke remote blijft een uitstekend voorbeeld van hoe het moet. De lay-out is duidelijk en de belangrijkste toetsen zijn groot genoeg, duidelijk gelabeld en handig in gebruik. Een laatste optie is de smartphone-app, LG Magic. Toen we dit toestel uitprobeerden, was dze 

De menu’s met instellingen zijn onveranderd. Die waren reeds vlot, duidelijk en zeer volledig, dus belangrijke verbeteringen waren ook niet echt nodig. De content-menu’s kregen wel een facelift. Alle content, of die nu van het internet of je thuisnetwerk komt, wordt voort- aan mooi en overzichtelijk gepresenteerd.

,

De NANO LED van de LM960 is ingeruild voor een Edge LED bij deze LM760. Het gevolg is vrij duidelijk: de zwartwaarde van de LM760 is heel wat minder goed dan die van zijn grote broer. Maar dat moet wel genuanceerd worden: tegenover vergelijkbare televisies aan vergelijkbare prijspunten scoort de zwartwaarde immers nog mooi gemiddeld.

Donkere scènes zien er bovendien erg goed uit qua detailweergave. Waar het toestel wel iets minder scoort is contrast. De maximale lichtopbrengst in de ‘Cinema’- mode is vrij laag. Met andere instellingen is ze hoger, maar dan verslechtert ook de zwartwaarde zodat het contrast enigszins constant blijft. Voor een toestel in deze categorie is het nipt voldoende.


De kleurweergave is wel uitstekend, met een prima kleurbereik. In de grijsschaal zit een lichte magenta tint, maar dat is nauwelijks zichtbaar vermits de afwijking niet alleen klein is maar ook vrij constant over het volledige grijsbereik.

Op de beeldverwerking kunnen we weinig of niets aanmerken. HD-beelden zijn haarscherp en precies, en bij SD-beelden zijn de fouten die we op LM960 zagen gelukkig verdwenen zodat je nu ook alle details van je dvd’s ziet. De LG heeft bovendien een degelijke ruison- derdrukking en een uitstekende scaling.

Iets minder goed scoort de bewegingsscherpte. Zelfs met TruMotion in de ‘Clear’-stand is niet alle bewegend detail zichtbaar. Bewegende voorwerpen hebben soms een zeer lichte dubbele rand. Panbeelden worden wel erg vloeiend gemaakt in de ‘Smooth’-instelling, en zelfs bij lastige testscènes blijft het aantal zichtbare artefacten binnen de perken.

,

De LM760 wordt geleverd met vier passieve brillen erbij. Die 3D-technologie geniet nog steeds onze voorkeur omwille van het rustige beeld, al vereist deze aanpak wel dat het toestel mooi op ooghoogte staat.

Bij een te grote verticale kijkhoek (iets meer dan tien graden naar boven of naar onder) zie je immers al ‘crosstalk’.

Doet de LG het qua beeld zeer goed, dan is de klank eerder pover. Dat is niet echt onverwacht voor een televisie die zo dun is, maar als je het volume opendraait wordt de confrontatie tussen design en klank wel pijnlijk duidelijk.

,

Zoek je een degelijke mediaspeler, dan zit je behoor- lijk goed bij deze LG. Hij ondersteunt zowat al onze testvideo’s, inclusief DTS-geluid, en geeft ook externe en interne ondertitels weer. Enkel met VOB-bestanden loopt het mis, maar daarvoor adviseren we meestal toch conversie naar een compacter formaat.

Een blik op de lijst ondersteunde audioformaten stelt ons ook tevreden, al hadden we daar graag nog FLAC tussen zien staan.

Of je media via USB of via het netwerk (met DLNA) aanlevert maakt weinig uit voor de speler. Enkel externe ondertitels zijn niet mogelijk via het netwerk.

De presentatie van alle media ziet er erg mooi uit. Bij audiobestanden krijg je bijvoorbeeld alle info uit de tags en het hoesje te zien. Zoek je een leuke videobi-
bliotheek, installeer dan de Plex-serversoftware op je computer en geniet van een prachtig overzicht van je films, compleet met synopsis en achtergrondbeelden.

De internetcontent is eveneens behoorlijk uitgebreid en biedt film, audio en allerlei informatie via apps. Sociale netwerken zijn ook vertegenwoordigd, met Twitter en Facebook.

Het toestel is verder voorzien van alle digitale tuners, inclusief satelliet. Digitale televisie neem je op naar een externe harde schijf, maar je kan ook live-tv pauzeren. En wie over een recente laptop beschikt met WiDi (Intel Wireless Display) kan het scherm van zijn laptop op de televisie zien.

De prijs is bovendien zeer aantrekkelijk voor een groot toestel dat bijzonder veel extra’s te bieden heeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.