Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Beeldkwaliteit

De NANO LED van de LM960 is ingeruild voor een Edge LED bij deze LM760. Het gevolg is vrij duidelijk: de zwartwaarde van de LM760 is heel wat minder goed dan die van zijn grote broer. Maar dat moet wel genuanceerd worden: tegenover vergelijkbare televisies aan vergelijkbare prijspunten scoort de zwartwaarde immers nog mooi gemiddeld.

Donkere scènes zien er bovendien erg goed uit qua detailweergave. Waar het toestel wel iets minder scoort is contrast. De maximale lichtopbrengst in de ‘Cinema’- mode is vrij laag. Met andere instellingen is ze hoger, maar dan verslechtert ook de zwartwaarde zodat het contrast enigszins constant blijft. Voor een toestel in deze categorie is het nipt voldoende.

De kleurweergave is wel uitstekend, met een prima kleurbereik. In de grijsschaal zit een lichte magenta tint, maar dat is nauwelijks zichtbaar vermits de afwijking niet alleen klein is maar ook vrij constant over het volledige grijsbereik.

Op de beeldverwerking kunnen we weinig of niets aanmerken. HD-beelden zijn haarscherp en precies, en bij SD-beelden zijn de fouten die we op LM960 zagen gelukkig verdwenen zodat je nu ook alle details van je dvd’s ziet. De LG heeft bovendien een degelijke ruison- derdrukking en een uitstekende scaling.

Iets minder goed scoort de bewegingsscherpte. Zelfs met TruMotion in de ‘Clear’-stand is niet alle bewegend detail zichtbaar. Bewegende voorwerpen hebben soms een zeer lichte dubbele rand. Panbeelden worden wel erg vloeiend gemaakt in de ‘Smooth’-instelling, en zelfs bij lastige testscènes blijft het aantal zichtbare artefacten binnen de perken.

gerelateerde items