Het blijft even slikken als je naast een 84-inch televisie staat. De beelden staan levensgroot voor je en een 40-inch televisie heeft plots iets weg van een piepkleine monitor. We testten dit toestel uitzonderlijk in de lokalen van LG in Mechelen, en daar zijn we echt wel blij om. Met een gewicht van 68 kilogram, en zelfs 80 kilo als je de voet meerekent, is deze gigant namelijk geen lachertje om op te stellen.

Laat het slanke profiel van amper 4 centimeter je dus niet bedriegen, deze LG heeft een stevige ondergrond nodig. Ook het zichtbare deel van de voet oogt elegant en licht dankzij de lintvorm. De televisie draait vlot naar links en rechts, maar zoals bij alle schermen van dit formaat kan het geheel behoorlijk wiebelen als je er wat fel aan trekt. Echte zorgen om de stevigheid maken we ons niet, maar je houdt experimenterende kinderhanden dus wel best uit de buurt.

Het kader is volledig afgewerkt in geborsteld metaal. Met een dikte van ongeveer 2 centimeter is het ook iets breder dan we gewoon zijn. We hadden het liever nog iets smaller gezien, maar het stoort de kijkervaring absoluut niet.

Net zoals zijn ‘klassieke’ broertjes beschikt de LM9600 over een ruime selectie aansluitingen, die allemaal prima bereikbaar zijn en handig opgesteld staan. Je kan dus perfect voor wandmontage kiezen.

LG levert bij deze mastodont overigens de traditionele remote én de ‘Magic Remote’. Met die laatste bedien je de televisie heel eenvoudig door naar het scherm te wijzen en te klikken.

De bediening is intuïtief en je leert de cursor accuraat besturen op nauwelijks een kwartiertje tijd. De Magic Remote werkt overigens in alle LG-menu’s, nog een factor die het gebruik ervan bijzonder aantrekkelijk maakt.

De menu’s zelf laten een vlotte navigatie toe en zijn erg overzichtelijk, al zal je de eerste keer misschien wel overdonderd worden door het enorme aanbod.