Gebogen schermen zijn in tv-land momenteel het ultieme, althans bij LG en grote rivaal Samsung. Die laatste durft ook gebogen LED-LCD-displays op de markt te brengen, maar LG is meer voorstander van OLED. Niet verwonderlijk, want OLED-panelen zijn door hun simpelere opbouw en bescheiden dikte daar beter voor geschikt. Elk gekromde scherm wordt immers plat geproduceerd en dan gebogen – een proces dat met LED-LCD toch iets meer precair is.

Maar dat is bij televisies, hoe zit het nu bij smartphones? Niet toevallig hebben LG en Samsung ook hun know-how losgelaten op mobiele producten. Een kwestie van eens met de spierballen te rollen en aan de concurrentie te tonen wat ze kunnen? Misschien. Waar je bij een tv nog argumenten hebt voor een gebogen scherm, lijken de voordelen van een gekromde telefoon eerder ver te zoeken. Tijd om te onderzoeken of het allemaal wel nut heeft.

We geven ook even mee dat LG en Samsung qua kromming er een andere filosofie op na houden. De LG G Flex is gebogen in het verticale vlak (zoals een banaan), terwijl Samsung Galaxy Round krom is in het horizontale vlak. Volgens LG is de G Flex zo gebogen om tijdens het telefoneren nauwer aan te sluiten op het gezicht.