Tot voor kort spitste LG zich vooral toe op goedkopere telefoons (zoals de L1), maar de G2 is op alle vlakken een premium smartphone.

Wat de G2 qua design interessant maakt, is dat de linkse en rechtse rand van het scherm bijna samenvallen met de zijkanten van de telefoon. Ware het niet voor de dikkere schermranden boven en onder, zou je het gevoel krijgen dat je enkel een scherm in handen hebben. Nu nog oogt het heel indrukwekkend. 

Niet helemaal ons ding is de plastieken achterkant in een licht glossy afwerking. Vingerafdrukken zijn er zeer zichtbaar op, wat ook te maken heeft met de unieke plaatsing van een aantal knoppen. Maar daarover dadelijk  meer...

De G2 ligt vrij goed in de hand, al komt het toch wat fors over. Een zeer subjectief gegeven, want de bijna even grote Nexus 5 straalt dat niet uit. 

Toch wel bijzonder is dat er rondom de behuizing geen hardwareknoppen staan. In de plaats daarvan staan er drie knoppen (twee scroll-toetsen plus bevestiging) op de achterkant, net onder de lens van de camera. 

Dit is wel wat wennen, bijvoorbeeld om de telefoon uit slaapstand te krijgen. Je drukt daarvoor op de middelste toets achteraan, in plaats van een knop bovenaan of ergens aan de zijkant.

Het ontbreken van knoppen aan de zijkant betekent ook dat er geen cameraknop is. Je maakt dus een kiekje door op het scherm te tikken, en dat is niet altijd zo handig. 

Ben je aan het telefoneren, dan zijn de scrolltoetsen op de achterkant wel ideaal gepositioneerd om het volume aan te passen.

Gelukkig zijn er soms alternatieven, zoals twee keer snel tikken op het scherm om de G2 te ont- en vergrendelen. Kortom, de knoppen achteraan zijn goed gevonden, maar misschien had LG ook toetsen met dezelfde functie aan de zijkant moeten voorzien.