Deze LG HLX56S vereist iets meer plaats onder je televisie dan gebruikelijk is voor een soundbar. Omdat het toestel zelf redelijk diep is, de kabels achteraan uitsteken en de slot-in speler ook nog eens een drietal centimeter uitsteekt aan de voorzijde, moet je heel wat vrije ruimte voorzien. Wie verplicht is om de soundbar voor z'n tv op te stellen, houdt daar maar beter rekening mee.

Het is dan ook verleidelijk om het spelergedeelte gewoon uit te laten steken over het schap waarop deze LG plaatst. Pijnlijke botsingen zijn alvast uitgesloten op de zachte curves, maar opgelet: ook de USB-aansluiting is geïntegreerd in de speler, en een ingestoken USB-stick kan wel een gevaarlijk obstakel vormen.

De subwoofer is heel wat eenvoudiger te plaatsen. Hij is draadloos verbonden met de hoofdeenheid en moet dus enkel in de buurt van een stopcontact staan. De soundbar zelf pronkt met een afwerking in geborsteld metaal, waarmee hij onder de meeste tv's een opvallende verschijning is. En een laatste belangrijk detail voor de opstelling: wandmontage lijkt ons niet mogelijk met dit toestel.

Bij de aansluitingen treffen we (ondanks de ingebouwde Blu-ray-speler) nog twee extra HDMI-ingangen en een optisch digitale ingang aan, zodat de HLX56S zonder problemen zijn rol als geluidsinstallatie voor al je bronnen kan vervullen.