Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Gebruiksgemak

De LG HLX56S klaarmaken voor gebruik is de eenvoud zelf. Dankzij de HDMI-aansluiting met ARC (Audio Return Channel) heb je maar één HDMI-kabel nodig om de soundbar aan een televisie te koppelen en het televisiegeluid toch langs de soundbar te laten lopen.

De eenvoudige menu's maken dat de installatie niet langer dan enkele minuten duurt. En ingebouwde Wi-Fi zorgt ervoor dat je deze soundbar gemakkelijk op je thuisnetwerk aansluit. Een ingebouwde elektronsiche handleiding ontbreekt op het toestel, al missen we die zelden.

Het bedieningsgemak wordt ook vooruit geholpen door de uitstekende lay-out van de remote. De volume en afspeeltoetsen zijn duidelijk herkenbaar in het wit en staan prima opgesteld. Alle belangrijke toetsen staan binnen het bereik van de duim. Enkel de D-pad blijft een pijnlijke ervaring op deze LG-remote. Die toetsen, gebruikt voor de navigatie in je media, zijn net wat te stroef en maken het vermoeiend om door je bibliotheek te bladeren.

De algemene navigatie laat eerder een matige indruk na. In de algemene menu's navigeer je erg snel, maar bij de mediabestanden moet je best wel geduldig zijn als je door een lange lijst bladert, ongeacht of de bestanden op USB-media of het netwerk staan,.

De iPhone-dock is prima geïmplementeerd. Je navigeert op het tv-scherm door je collectie volgens album, artist, genre, song of playlist. Zoeken is echter niet mogelijk en snel scrollen al evenmin. Je enige hulp in lange collecties is scrollen per letter. Zo hoef je heel je artiestenlijst niet door als je even Whitesnake wil opzetten.

gerelateerde items