Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Beeld- en geluidkwaliteit

Wat beeld betreft zet de LG HLX56S uitstekende prestaties neer. Onze Blu-ray-beelden zien er haarscherp uit en vertonen geen beeldverwerkingsfouten. Ook DVD-beelden worden perfect naar 1.080p omgezet en leveren bijzonder veel fijn detail. De beeldpresets vinden we niet zo belangrijk - dat werk laten we liever aan de televisie over - tenzij er een goede ruisonderdrukking in zit. Jammer genoeg is die bij deze soundbar maar heel matig.

Laat je overigens niet op het verkeerde been zetten door de benaming ‘4.1-soundbar’. Er zijn geen bijkomende luidsprekers die je achteraan moet opstellen; alleen een soundbar en subwoofer. De benaming komt eenvoudigweg van het feit dat soundbar voorzien is van vier speakers.

Het surroundniveau ligt dan ook eerder in de lijn der verwachtingen voor een soundbar: het is eerder beperkt, met af en toe een prima moment er tussen. We luisteren overigens vooral in de 'Bypass'-geluidsmode zodat we de originele mix van onze films horen. Om het surroundeffect te boosten kan je 'Virtual' als geluidsmode selecteren, maar dat klonk naar onze mening dan weer sterk overdreven.

Onze belangrijkste klacht over dit systeem is de duidelijk hoorbare en soms zelfs storende actieve koeling. Het ventilatortje laat duchtig van zich horen.

Over de algemene klankprestaties zijn we wel tevreden. Een kleine regeling is echter wel noodzakelijk: laat bij de 'speakerlevels' het niveau van de subwoofer een paar streepjes dalen. Die heeft in de out-of-the box instelling sterk de neiging het hele klankgebeuren te overheersen. Zelfs voor een stevige actiefilm vonden we het er licht over.

Muziek klinkt erg ontspannen en toch redelijk gedetailleerd zodat het aangenaam luisteren is. Wie de klank wil bijschaven kiest een van de acht presets, of opteert voor een zevenkanaals equalizer waarmee je zelf aan de slag kan.

gerelateerde items