Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Extra's

De LG beschikt over een degelijke mediaspeler, al vertoont die wel een paar schoonheidsfoutjes. 1.080p-bestanden in MPEG2, WMV en MP4/H264 worden namelijk geweigerd, en ook DTS-soundtracks in een MKV-bestand konden we niet afspelen.

Via DLNA kregen we tijdens de testen ook een paar keer beeld zonder geluid, maar de set even herstarten loste dat probleem op. Wie ondertitels wil gebruiken via DLNA installeert best het meegeleverde Nero MediaHome. Een andere optie is de bestanden aanbrengen via een gedeelde map: erg eenvoudig én het vereist geen extra software.

De soundbar identificeert ook muziek of film met behulp van Gracenote. Muziek-cd’s kan de soundbar kopiëren naar USB in MP3- of WAV-formaat.

En dan zijn er uiteraard nog de apps die bij het Smart TV-luik horen. De Premium-apps bieden Videoland en Viewster video-on-demand, vTuner en Aupeo internetradio, Accuweather, Dailymotion en Youtube, Google Maps en Picasa, Voor gaming is er i-Play en Funspot.

Sinds kort biedt LG ook een App store aan, die gratis apps bevat. Verwacht er voorlopig niets te spectaculair van. We vonden er vooral een aantal obscure filmtrailers, en een paar lifestyle-apps zoals ‘How to tie your Tie’ of Yoga Helper. Meer uitgebreide en interessante content zou voor deze soundbar een behoorlijk meerwaarde betekenen.

gerelateerde items