Eenvoudige, rechte designlijnen kenmerken deze 2.1-set met 3D-compatibele Blu-ray-speler. Hij bestaat uit twee satellietluidsprekers en een vrij compacte subwoofer die van het passieve type is. Je sluit hem dus net zoals de satellietluidsprekers aan op de centrale eenheid met de bijgeleverde kabels. Die zijn met drie meter voldoende lang voor de meeste opstellingen, en aangezien ze geen speciale connectoren gebruiken kan je ze desgewenst eenvoudig vervangen door andere exemplaren.

De speler sluit je via HDMI aan op een beeldscherm. Indien je televisie recent genoeg is, kan je daar een ARC-compatibele HDMI-aansluiting voor gebruiken. In dat geval stuurt de televisie zijn audio via dezelfde kabel terug naar de LG-set, zodat je bijvoorbeeld voor analoge televisie of de mediaspeler van de televisie zonder bijkomende bekabeling van een betere audioweergave geniet.

De LG beschikt verder over twee HDMI-ingangen, een optische audio-ingang, en een stereo cinch-ingang. Vooraan vind je een USB-aansluiting voor USB-opslag, maar ze doet ook dienst als iPod-dock. In dat laatste geval gebruik je gewoon de USB-kabel die bij je iPod geleverd wordt. Een minijack vooraan maakt de lijst compleet.

We zijn erg tevreden over het gebruiksgemak. De menu’s zijn duidelijk en kleurrijk, en reageren boven- dien erg snel. Ook de initiële opstelling verloopt zonder enige problemen.

De afstandsbediening ziet er wat ouderwets uit, met zijn pseudo zilvermetaalafwerking, maar is zeer aangenaam in gebruik. De D-pad klikt vlot en je selecteert snel met één toets nieuwe geluidspre- sets. Daarnaast zijn de afspeeltoetsen groot en goed georganiseerd. De remote kan overigens ook gebuikt worden om een LG-televisie aan te sturen.