Speakerdocks lijken wat uit mode te vallen, nu dat Apple zijn nieuwe iPads en iPhones uitrust met een nieuwe connector die niet compatibel is met de oude aansluiting met dertig pinnen. Toch zijn er nog voldoende mensen met een ‘oude’ iPhone, iPad of iPod Touch in deze wereld, en voor hen is er deze ND8520.

Naar speakerdocknormen is het vrij groot, en zeker niet een apparaat om weg te moffelen. Integendeel, LG gaat voor een gewaagd design dat een sterk love it or hate it-gehalte heeft. Het is een kubus, maar eentje die lijkt samengesteld te zijn uit verschillende kleinere kubusvormen die niet perfect passend zijn.

Daardoor doet het wat denken aan een defecte Rubik-kubus, of misschien wel het ruimteschip van de Borg uit Star Trek: The Next Generation. En dit allemaal in het glanzend zwart. Een apart aspect is dat onder een van de kubuszijdes een scherm is geplaats, waarop – een beetje retro, dit – informatie verschijnt in gloeiende rode letters.

Het is opzettelijk wat onscherp en oogt wat als een led-alarmklok. Het schermpje is echter touch-gevoelig. Door in de onderhoeken te drukken bijvoorbeeld, stel je het volume in. En door horizontaal te vegen spoel je voor- en achteruit. Het werkt prima, al vrezen we wel dat het schermpje na een verloop van tijd snel vuil gaat worden.