Jamie Biesemans

Bluetooth als remote

Maar genoeg over de vorm, wat kan het ding? Wie niet wilt docken of geen Apple-telefoon heeft, kan gelukkig nog wel aan de slag met de ND8520. Je kan immers muziek streamen via Bluetooth of Airplay, of een speler met een kabeltje verbinden aan de achterkant.

Wie dat wil, kan zelfs naar FM-radio luisteren – zolang hij achteraan maar de antennekabel bevestigt. Mogelijkheden zat, dus, en dat maakt deze LG lekker future-proof.

We hadden wat moeilijkheden om de ND8520 te laten verbinden met ons WiFi-netwerk, maar na drie keren de configuratieprocedure te starten lukte het wel. Daarna konden we probleemloos via Airplay muziek streamen. Opteer je voor Bluetooth, dan is er een handige LG-app beschikbaar voor iOS of Android om de zaak in goede banen te leiden.

De app dient echter niet enkel om muziek via Bluetooth te streamen. Zelfs al is er een iPod gedockt of werk je via Airplay, dan functioneert de app als afstandsbediening. Je kan dan onder andere het volume regelen of een muziek-effect inschakelen.

In de doos is er trouwens een klassieke remote voor wie zijn smartphone liever niet als afstandsbediening ziet.

gerelateerde items