De laatste tijd doet LG op audiovlak interessante dingen. We zagen al eerder de EISA-winnende CM3430, een soort fusie tussen een miniketen en een soundbar. Ook de ND8630 doet dingen anders, ook qua design.

Laten we eerlijk zijn: De ND8630 oogt een beetje als een platte designlamp. En in een zekere zin is deze LG dat ook; Als je de dock stroom voedt, verspreidt het onderaan een gezellig oranje-geel licht.

Deze verlichting is indirect en weerspiegelt op de metalen voet, wat een effect geeft van een lichtgloed die uit de basis van de dock komt. Via een knop op de achterkant kan je de intensiteit van de verlichting trouwens regelen - of gewoon uitschakelen als je daar zin in hebt.

Het eigenlijke dockgedeelte hangt boven de voet. Een discreet verbindingsstuk achteraan houdt alles op z'n plaats. Als je recht voor de ND8630 zit, dan valt de verbinding zelfs helemaal niet op.

De dock lijkt hierdoor echt te zweven, zeker als je in een woonkamer met gedimd licht zit en de ND8630 licht verspreidt. Hoewel de vormgeving vrij strak en modern is, komt het toestel op zo’n moment toch cozy over.