Libratone is een merk dat niet echt bij het grote publiek gekend is. Ze komen van Denemarken – wat in de luidsprekerwereld bonuspunten geeft, met dank aan de vele excellente speakermerken uit dat land.

In de Benelux is Libratone minder bekend, al worden de producten verdeeld via de online Apple Store en een aantal Apple-dealers. Dat de Libratone Live bij die jongens te vinden is, verklapt al een beetje waar het om gaat: de Live is een actieve speaker die als bron voornamelijk AirPlay gebruikt.

Je hebt verder nog de optie om een muziekspeler via een 3,5 millimeter line-in (optisch en analoog) aan te sluiten, maar dat is het. Of toch voor kort, want een nieuwe software-update voor de Live maakt het mogelijk om via DLNA muziek naar de speaker te stromen. Hierdoor kan je dus ook vanaf niet-Apple-apparaten muziek naar de Live sturen. Dit hebben we echter nog niet kunnen testen.

Nog een toevoeging is PlayDirect, waardoor de Live een eigen WiFi-netwerk opzet zodat je overal Airplay kan gebruiken om er muziek naar te sturen. Dus ook op locaties waar nog geen draadloos netwerk present is, bijvoorbeeld in een vakantiehuis of achterin de tuin.

Op de Libratone Live hebben we PlayDirect niet kunnen testen (ons testtoestel was al opnieuw weg toen de update uitkwam), maar wel op de kleinere Libratone Zipp. Daar werkte PlayDirect en bleek het bereik van het eigen WiFi-netwerk behoorlijk groot, zelfs binnen een huis.