Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Geïntegreerd

3D Orchestra is er momenteel enkel in IS-uitvoering, wat betekent dat je het alleen kan gebruiken met een nieuwe Loewe-tv. Die zorgt namelijk mee voor de processing en omvat ook de centerspeaker. Later zou er een versie verschijnen die ook met andere tv’s werkt. Normaal hadden we die verwacht op de voorbije IFA, maar Loewe heeft die universelere Orchestra daar toch niet getoond. De huidige financiële moeilijkheden van het Duitse merk hebben er wellicht wel iets mee te maken...

De centrale processor, een klein kastje dat je bij de IS-uitvoering achteraan een Loewe-tv kan verbergen, zal bij een universele versie wellicht een andere vorm aannemen. Dit stukje hardware bevat alle rekenkracht en elektronica om de klank aan te passen aan de ruimte.

Een Orchestra 3D-opstelling kan je al bouwen met twee speakers en een Loewe-tv, aangevuld met een Loewe Subwoofer Compact. Je kan zo tot een 7.1-opstelling gaan, of zelfs nog exotischer. Wij hebben al verschillende opstellingen beluisterd, en het resultaat is toch het sterkst als je minstens vier speakers en een sub inschakelt.

Uiteraard zijn de speakers zelf naar goede Loewe-gewoonte perfect afgewerkt en een toonbeeld van sober design, ook als het gaat om de bijhorende stands. Er is geen enkel probleem om ze te matchen met een modern interieur, en ook in meer klassieke omgevingen blijven de speakers ingetogen genoeg om niet te vloeken met het geheel. De speakers zijn in een varia van kleuren en afwerkingen beschikbaar - ook weer typische Loewe - zodat je altijd wel met een knap resultaat eindigt.

 

gerelateerde items