Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Beeldverwerking

De beeldverwerking op de Loewe toont gemengde resultaten. De detectie van verschillende film- en videoframerates is eerder zwak. Daardoor is het mogelijk dat je bij het aanleveren van 1080i-content soms wel eens moire-effecten of trapjesvorming merkt. Probeer waar mogelijk 1080p aan te leveren. De televisie levert knap werk bij de ruisonderdrukking. Zelfs in de middelste stand haalt die zo goed als alle willekeurige ruis weg. Voor de beste resultaten laat je de scherpte-instelling zakken naar ‘1’. Standaard staat die op ‘3’ wat het beeld te scherp maakt, en ruis accentueert. Loewe heeft ook een apart filter voor compressieruis, maar dat levert eerder matig werk.

Image+ Active verbetert het contrast in de meeste beelden op een zeer natuurlijke wijze. Daarbij gaat een minieme hoeveelheid zwartdetail verloren, maar in de heldere delen blijft alle detail bewaart. Dat is ideaal als je bij daglicht kijkt en het beeld wat extra punch kan gebruiken.

De bewegingssnelheid van dit paneel is gemiddeld. Snel bewegende voorwerpen hebben steeds een licht dubbele of wazige contour. In extreme gevallen zie je echt een vervagend spoor, al is dat zeldzaam in de meeste content. Gebruik de ‘DMM’-instelling om dat wat te verbeteren. Kies minimaal ‘zacht’ als instelling. Wil je ook het schokken van panbeelden verwijderen, dan opteer je voor ‘intensief’. Helaas zie je dan rond sommige voorwerpen wel een duidelijke halo.

Het scherm heeft een zeer goede uniformiteit, van wolkvorming is nauwelijks sprake. Enkel in de twee bovenste hoeken schijnt de achtergrondverlichting lichtjes door, enkel te merken in heel donkere scenes. Hou er ook rekening mee dat de kijkhoek niet perfect is en je op 45° al wat contrast kwijtspeelt. Het contrast op de Loewe is overigens uitstekend, dankzij een zeer goede zwartwaarde. Het scherm verbergt een minimum aan zwartdetail, dat is te verbeteren door de ‘helderheid‘ één punt hoger in te stellen. Dankzij de ‘auto dimming’ past de Loewe de lichtopbrengst aan op basis van het beeld én de omgevingsverlichting.

Het kleurbereik is uitstekend. De grijsschaal toont geen vervelende tintverschillen maar heeft een iets te warme kleurtemperatuur. Gecombineerd met het uitstekend contrast levert dat zeer mooie beelden op.

Loewe heeft een meer dan behoorlijke set luidsprekers in dit toestel gestopt. Ze zijn in staat om vrij goed de diepe rollende bas van drums weer te geven. Het klankbeeld heeft goede ruimtelijkheid, en voldoende volume. Voor wat occasioneel muziekgenot is deze televisie nog net geschikt. Enkel bij de zwaarste metal-klanken gaan de speakers door de knieën.

gerelateerde items