Dankzij al die personaliseringsmogelijkheden is het mogelijk om een ronduit unieke tv samen te stellen. Kies voor een zwart of wit kader, gecombineerd met een behuizing in zwart, zilver, wit, beige, groen of oranje.

De rug van de behuizing wordt volledig in kleur uitgevoerd en plooit onderaan naar voor om het scherm, waar ze overgaat in de stoffen speakergrill die opnieuw is uitgevoerd in dezelfde kleur. Aan de zijkant levert dat een mooi J-vormig profiel op.

Ons testtoestel kwam afgewerkt in glossy wit, met grijze rug en met de standaard tafelvoet. Ook voor die laatste biedt Loewe extra mogelijkheden. Een alternatief is bijvoorbeeld de minimalistische ‘Dynamic’-voet. Of de gloednieuwe ‘Porcelain’-voet, waarbij de televisie rust op een Rosenthal-ondervlak uit porselein met een optionele Rosenthal-vaas erbij. Het geheel benadrukt het decoratieve karakter van deze moderne televisie.

Er zijn natuurlijk ook tal van opties voor wandmontage, waaronder de unieke ‘Wall Stand Flex’ waarbij het toestel tegen de muur lijkt te leunen. 

Wanneer je het toestel inschakelt en de menu’s oproept, verschijnen die onderaan het beeld in een lint. Helaas beperkt dat het overzicht wat. Je wordt wel uitstekend geholpen door de uitvoerige uitleg bij heel wat menu’s en instellingen.

Ben je op zoek naar specifieke informatie, dan is het trefwoordenregister je eerste hulp. Je krijgt er niet alleen uitleg, maar wordt rechtstreeks naar het corresponderende menu-item gebracht.

De extra’s staan perfect geordend in het ‘Media’-menu, met DVB-radio, internetradio, het DR-archief van je opnames, MediaHome (de USB- en DLNA-mediaspeler) enMediaNet (internet apps). 

Wie een iPad in huis heeft, moet zeker de ‘Assist Media’-app in huis halen. Loewe toont met die applicatie aan dat een iPad-app heel wat meer kan zijn dan een eenvoudige grafische voorstelling van de remote.

De EPG van al je tv-kanalen wordt ingelezen via GraceNote, waarna je via de app door de EPG kan bladeren, het kanaal veranderen, een opname plannen of starten en ga zo maar door.

Of je kijkt even wat er allemaal in je opnamearchief zit en start een opgenomen programma. Ook de internetdiensten die je hier terugvindt kan je vanop je iPad starten.