Onze testversie van de Connect ID is afgewerkt in glossy wit, een frisse verschijning in de eindeloze reeks zwarte en zilveren kaders. Het toestel is ook verkrijgbaar in een aantal andere kleuren, waaronder beige, groen en oranje.

Maar deze Loewe heeft meer te bieden dan alleen een fris kleurtje. Er zijn tal van montagemogelijkheden en voeten leverbaar. Ons toestel was bijvoorbeeld voorzien van een zeer kleine voet – we spreken eerder van een steun – die centraal gemonteerd wordt.

Het scherm leunt dan ook lichtjes naar achter. Dankzij twee kleine voetjes links en rechts onder het scherm en de steun die nauwelijks zichtbaar is aan de voorzijde lijkt het wel alsof de Loewe wat boven het schap zweeft.

De luidsprekers verschuilen zich vooraan achter een stoffen speakergril. Het is een heel eigen en opvallend design. Aan de bediening heeft Loewe niets veranderd. De afstandsbediening is nog steeds een stevige reep uit geborsteld aluminium, met ietwat kleine toetsen en een heel eigen lay-out. De menu’s verschijnen onderaan het scherm in een lint, zodat je steeds het beeld ziet.

Een nadeel is echter dat je maar een beperkt overzicht krijgt over de menu’s, wat verwarrend is. Loewe levert wel veel uitleg bij elk menu en elke instelling. Een trefwoordenregister brengt je bovendien rechtstreeks naar de gekozen instelling in het menu en zet de uitleg er bovenaan bij. Loewe pakt het dus nog altijd anders aan dan de anderen, maar het went wel.