Loewe mag je beschouwen als een luxemerk, en deze mooi afgewerkte Sound Projector past volledig in die filosofie. Het is een brede, dunne soundbar die amper negen centimeter diep is.

De zijkanten zijn aluminium plaatjes die je in verschillende kleuren kan krijgen, incluis een houtafwerking, chromé of eender welke RAL-kleur die bij jouw interieur past. De voorkant is een grote metaalkleurige speakergrille die in het wit, zwart of zilver beschikbaar is – zeer stijlvol allemaal.

Ook typisch Loewe is dat je de Sound Projector kan complementeren met heel veel accessoires, gaande van een stand voor tafelmontage tot verschillende subwoofers. Uit de doos is de soundbar uitgerust om op te worden gehangen.

Ons testtoestel werd geleverd met twee subs: de ‘gewone’, eerder grote actieve subwoofer en een compacte sub. Die laatste is een schattige, glimmende kubus, met een reeks toetsen op de bodem.

De Sound Projector is een totaaloplossing op het niveau van een AV-receiver. Het is dus ook een HDMI-switch, waar je tot drie bronnen op kan aansluiten. Je kan audio-apparaten aansluiten via de twee optische ingangen en de twee cinch-aansluitingen. Ten slotte is er ook een FM-radio en kan je de Soundprojector verbinden met Loewe’s multiroomsysteem.

Wat ons vooral aantrekt, is dat de Sound Projector is uitgerust met decoders voor alle surroundverpakkingen, incluis DTS HD Master Audio en Dolby Digital TrueHD. Maar eh, waarom geen Blu-ray-speler?