Vermoedelijk zouden we wel elke dag een draagbare speaker met Bluetooth kunnen testen, toch als we afgaan aan de stortvloed van persberichten van nieuwe producten in dit segment. Dat Loewe mee op de kar springt, verbaast dus niet. Maar toch kijken we op als we de Speaker 2go uitpakken.

Qua afmetingen (240 x 105 x 51 mm) verschilt de Speaker 2go nauwelijks van andere Bluetooth-speakers, zoals Bose's SoundLink II of Samsung DA-F60 (beide behandeld in onze massatest mobiele speakers in FWD48, hier te koop). De behuizing is echter iets apart, want samengesteld uit stukken aluminium. Zeker de zilverkleurige editie - er is ook een zwarte - kan ons bekoren. De Speaker 2go oogt gewoon zeer stijvol en tegelijkertijd als een hommage aan de hifidesigns van de jaren zeventig. 

Het deelt nog iets met apparatuur uit die tijd: het gewicht. De Speaker 2go is opvallend zwaar. Of komt toch zo over: toen we de Loewe oppikten vonden we het een zwaargewicht, maar toen we het gewicht van 1,3 kg vergeleken met die van de Bose of Samsung bleek er geen verschil te zijn. Wellicht zit de gewichtsdistributie wat anders bij de Speaker 2go, en geeft dat een ander subjectieve indruk.