Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Zonder moeite

De Speaker 2go is een Bluetooth-speaker, wat wil zeggen dat je het wellicht vanaf een smartphone of tablet draadloos met muziek bevoorraadt. Andere Bluetooth-bronnen, zoals een laptop of een iPod Touch, kunnen natuurlijk ook. Achteraan is een 3,5 mm ingang om een speler met een kabeltje te verbinden en een USB-ingang. Die laatste dient enkel om eventueel een telefoon of tablet op te laden - handig voor op reis, want dan kan je een adapter thuislaten.

Gelukkig verloopt het opzetten van een verbinding tussen een Bluetooth-speaker en een bron tegenwoordig meestal probleemloos. Zo ook bij de Loewe: knopje even ingedrukt houden, zoeken op de smartphone en de verbinding bevestigen.

Bij deze Loewe kan, net zoals bij speakers van Sony en Samsung, het nog simpeler. De speaker is uitgerust met NFC, zodat je compatibele telefoons en tablets er gewoon tegen moet tikken om een verbinding te maken. Het kan niet eenvoudiger. De lijst van NFC-compatibele telefoons groeit elke dag, en omvat toestellen van HTC, Nokia en Samsung. Apples moet je nog op de klassieke wijze verbinden.

Bovendien is de Speaker 2go Apt-x-compatibel. Deze codec voor het versturen van kwalitatieve audio over Bluetooth is eveneens aan een opmars bezig, en belooft beter geluid dan bij de normale Bluetooth-audioverbindingen. Ook hier is vereist dat de bron Apt-x ondersteunt; HTC en Samsung zijn momenteel de grootste believers.

Nog een handigheid: de Speaker 2go kan je gebruiken als speaker voor je telefoon. Het bevat dus een microfoon. Dat kan nuttig zijn als je de Loewe-speaker op je bureau hebt staan.

gerelateerde items