Toon alles (5)
Jamie Biesemans

40 watt

Loewe durft op sommige audiospullen van hen wat doorgedreven processing hanteren, wat niet altijd geslaagd is. Bij de Speaker 2go horen we echter een zuiver geluid, met bassen die karakter tonen maar niet overdreven aanwezig zijn. Voor mij mocht het nog een tikkeltje meer zijn in het laag, maar dat is misschien persoonlijke smaak.

De algemene indruk is toch een van een eerder verfijnde klank, die tracks als 'Mia' van Gorki, 'Cherokee' van Cat Power, en 'Le Rat et la Princesse' van Riff Cohen goed tot hun recht laten komen. Zoek je iets opzwepend, dan moet je het volume wat hoger zetten of opteren voor een meer basgerichte speaker.

De Speaker 2go blijkt bovendien aardig luid te kunnen spelen, zonder het echt op vervorming te kunnen betrappen. Misschien heeft dat te maken met de 40 watt die de twee kanelen plus sub verspreiden volgens de specificaties van Loewe. We zouden het niet graag deze speaker laten slingeren op een strand - daarvoor is het geheel teveel gericht op salongebruik - maar het kan qua aanwezigheid zeker dienen voor buiten. 

 

gerelateerde items