Maar vereist wel wat installatie

De fysische installatie van de componenten is erg eenvoudig. Je moet er enkel voor zorgen dat al de te bedienen apparaten de IR-signalen van de Hub kunnen zien. Daar zal wat experimenteren bij aan te pas komen, maar de Hub heeft een erg goed bereik.

De software installatie duurt langer. Download de ‘Harmony’ app op je smartphone of tablet, die loodst je werkelijk stap voor stap door de hele installatie. Eerst leg je een Bluetooth-verbinding met de hub, vervolgens geef je de Hub toegang op je draadloos netwerk en daarna geef je aan welke toestellen je wil bedienen. Dat gebeurt op basis van merk en model (bijvoorbeeld Sony BDP-S5100), zoek die dus eerst even op. Je kan maximum acht apparaten definiëren.

Tot slot kan je nog ‘activiteiten’ bepalen. Dat zijn een reeks commando’s die uitgevoerd worden om een bepaalde activiteit te starten, zoals tv kijken, een blu-ray bekijken, gamen, enzovoort. In ons geval betekende bijvoorbeeld ‘TV kijken’: de televisie, de Telenet HD Digicorder en de Sonos Playbar aanzetten, en op de televisie de juiste ingang selecteren.

Als laatste taak wijs je activiteiten toe aan de drie bovenste toetsen op de remote. Je kan zes activiteiten definiëren, twee per toets dus, een die je start door kort te drukken en een door lang te drukken.

Met al die instellingen ben je al snel een uurtje zoet. En wie verder nog zaken wil customiseren telt daar al snel nog een uur of meer bij. Werk je overigens liever aan je desktop om alles te configureren? Gewoon de desktopsoftware installeren en je kan aan de slag.

gerelateerde items