Gebruik

Je eerste reflex is daarna ongetwijfeld om je tablet of smartphone te promoveren tot de remote van dienst. De Harmony-app geeft je enorm wat opties om zaken te configureren. Alle activiteiten verschijnen netjes op het startscherm. Je kan alle toetsen van plaats wisselen, of toetsen verwijderen of bijvoegen. Je kan alle mogelijke commando’s gebruiken of zelfs een reeks commando’s met daartussen de nodige vertraging opgeven. Met zoveel flexibiliteit lijkt de app de ideale keuze. In de praktijk viel dat toch wat tegen. De app start traag, reageert soms vrij traag en het blijft een feit dat je op een smartphone of tablet niet op de tast kan werken. Je moet echt naar het scherm kijken.

De bijgeleverde remote is compact, ligt perfect in de hand en voelt zelfs erg luxueus aan. Dat hij via RF werkt is niet alleen belangrijk omdat je dan de Hub in de kast kan opbergen, maar ook omdat je tijdens het opstarten van een activiteit niet hoeft te richten. In zo’n start- of stopsequentie zitten makkelijk vijf of meer commando’s en de uitvoering duurt al snel 10 seconden. Maar omdat je niet moet richten blijft het gewoon één druk op de knop, en je bent klaar.

De Harmony software beslist zelf welke functies toegewezen worden aan welke toetsen, maar net zoals in de app kan je elke toets customiseren. Ook hier kan je voor elke toets een onderscheid maken tussen een lange en een korte aanslag. Persoonlijk vonden we de remote veel handiger in gebruik. Het enige nadeel is dat je maar twee toetsen onderaan hebt die je voor ‘generische’ functies kan gebruiken. Afhankelijk van hoe je je apparaten gebruikt kan dat net te weinig zijn. Die beperking heb je natuurlijk niet in de app.

gerelateerde items