De Logitech Harmony Ultimate legt de lat voor zichzelf wel erg hoog. Hij wil werkelijk alles bedienen, en niet alleen via Infrarood, zoals de meeste remotes. De Harmony Ultimate gebruikt ook Bluetooth, bijvoor- beeld voor je spelconsole, en hij bedient zelfs een aantal apparaten rechtstreeks via je thuisnetwerk. Denk dan aan je Sonos multiroom spelers en je Philips Hue lampen. Een serieuze uitdaging zo lijkt ons.

Wat vinden we in de doos? De Harmony remote zelf, uitgerust met een klein aanraakscherm. Een oplaad- station, waar de remote netjes in rechtop staat. En natuurlijk de Hub, de compacte infraroodzender die alle signalen uitzendt. Verder zijn er nog twee IR-blasters bijgeleverd, aan te sluiten op de hub, waarmee je moeilijk geplaatste toestellen mee kan bereiken. Een app voor iOS en Android maakt de lijst volledig.

Het concept van de Hub is al geruime tijd onveranderd. Stop al je apparaten in de kast, en zet de Hub er bij. De remote praat immers via RF met de Hub zonder dat ze elkaar moeten zien. Richten hoeft met andere woorden niet meer. De Hub converteert de bevelen van de remote of de app naar IR-signalen. Een van de bijgeleverde IR-blasters zet je discreet voor de televisie, de andere kan je gebruiken om apparaten op een ander schap aan te sturen. Ziezo, alles netjes weggewerkt en toch eenvoudig te bedienen.