De Logitech UE6000 deelt op het eerste zicht heel wat trekjes met z'n duurdere broer, de UE9000 (349 euro) die eerder al aan bod kwam bij FWD Magazine. En dan denken we in de eerste plaats aan de vormgeving, die er ook hier uitgesproken strak en futuristisch uitziet. Het blijft alleszins een fraaie verschijning

Het enige duidelijke verschil is de licht afwijkende hoofdband, die bij de UE6000 eerder recht afloopt naar de behuizingen toe waar die van de UE9000 nog een kleine kronkel maakt. Die ingreep zorgt ervoor dat de behuizingen van de UE 6000 ingeklapt kunnen worden, waardoor hij zich relatief compact laat vervoeren in het meegeleverde draagtasje.

De afwerking ziet er uistekend uit en de hoofdtelefoon maakt - mede door het gewicht van 294 gram (inclusief batterijen, exclusief kabel) - ook een solide indruk. Precies zoals het hoort bij een hoofdtelefoon die zo'n 200 euro moet kosten in de winkel.

Het enige puntje van kritiek gaat uit naar de zwarte glanslak van ons testexemplaar. Die draagt natuurlijk duidelijk bij aan de mooie look van deze set, maar ze is ook erg gevoelig voor vette vingerafdrukken - iets wat minder praktisch is bij een hoofdtelefoon die vooral onderweg gebruikt zal worden. Je koopt er dus best meteen een paar poetsdoekjes bij.

Logitech levert de UE6000 met een opvallende (blauwe) afneembare kabel, waarin een compacte iPhone/iPad-compatibele remote geïntegreerd is. Je kan er het volume mee aanpassen, telefoontjes mee aannemen en meer van dat fraais.