Botsen mag

Dat gezegd zijnde is de UE Boom wel zuiver en gedetailleerd. Mensen die het niet zo hebben van fuifmuziek en bijvoorbeeld liever naar singer-songwriters luisteren, zullen misschien wel meer van de Logitech genieten dan van de Bose SoundLink Mini. Voor een feestje in een vakantiehuis zouden wij echter voor die laatste gaan.

Al heeft de UE Boom in die laatste situatie een pluspunt in huis: na wat langer testen kunnen we getuigen dat de behuizing van de Bose SoundLink mini wat kras- en blutsgevoelig is – sorry, Bose! – terwijl de ronde, rubberen Logitech wellicht met minder schade een val overleeft.

En een belangrijke: de UE Boom is waterdicht en vlekresistent, wat zijn grootste concurrent niet kan beweren. De Logitech is dus beter geschikt voor gebruik aan het zwembad.

Het design van de UE Boom is ook goed uitgekiend in termen van het uitstralen van muziek. De speaker is een rond tonnetje dat je rechtzet. Uit het zicht zijn er twee tweeters die via passieve radiatoren geluid naar alle kanten uitsturen. Dezelfde techniek werd ook al gebruik in de Libratone Zipp (een duurdere Airplay- en DLNA-compatibele mobiele speaker), maar in tegenstelling tot de Zipp wordt het geluid bij de UE Boom net niet over de volle 360 graden uitgestraald.

Maar het is bijna compleet omnidirectioneel, goed genoeg voor de meeste sociale situaties waar verschillende mensen wat muziek willen beluisteren. Geen echt probleem dus, in onze ogen. Enkel aan de zijde met de rubberen strip waarop de volumeknoppen gelokaliseerd zijn, werkt je wat minimale verschil in klankkarakter. 

gerelateerde items