Geluid

Review: Logitech UE Boombox

De UE Boombox ziet er niet alleen futuristisch uit, maar komt ook erg minimalistisch uit de hoek. Er is een aan/ uit-knop, een toets om de Bluetooth-verbinding te activeren en verder druk je op de zijkant om het volume te regelen. Logo’s zijn er amper te bespeuren, en er zijn ook geen lampjes om je af te leiden.

Wel is dat mooie aluminium behuizing met draaghendel. Hoewel Logitech producten maakt voor elke prijsklasse, is dit duidelijk een product met een premium-uitstraling. Niet slecht, gezien het relatief lage prijspunt van 250 euro. 

,

In tegenstelling tot sommige andere Bluetooth-speakers kan je met de UE Boombox maar één ding doen: muziek streamen van een Bluetooth-bron. Je vindt op deze speaker dus geen extraatjes zoals een USB-poort om een draagbaar toestel op te laden of een microfoon zodat de speaker ook als handsfreeset dienst kan doen.

Wel is er een lijningang waarlangs je een muziekspeler via een kabel kan aansluiten. Als je een speaker zoekt voor een technofoob of een persoon die gegarandeerd op het verkeerde knopje drukt, dan ben je hier alvast aan het juiste adres.

Vrij uniek is dat UE Boombox eigenlijk geen voor- of achterkant heeft. Muziek wordt langs beide kanten uitgestuurd, wat de UE Boombox heel interessant maakt voor buitengebruik of als je een speaker zoekt voor midden in de kamer. En laten we die draaghendel niet vergeten! Want de uitstraling naar twee kanten is ook een plus als je effectief al swingend door de straten loopt. 

Klankmatig kan je alleen maar akkoord gaan met het etiket ‘Boombox’. Bonkende bassen maken deze speaker heel geschikt voor genres die graag uitpakken met stevige lage tonen. Red Right Hand van Nick Cave & The Bad Seeds, Cypress Hill of Malinese muziek van Oumou Sangeré klinken aangenaam.

Maar zodra we klassieke muziek of de gitaren van Nirvana loslaten op de UE Boombox wordt de klank wat rommeliger en nogal scherp. Heel wijds is de klank ook niet. We zouden de UE Boombox dus vooral aanraden als je een liefhebber bent van trance, hiphop en elektronische muziek. 

,

De UE Boombox (UE staat trouwens voor Ultimate Ears) weet te charmeren met zijn afwerking en simplistische aanpak. Het is veruit de meest draagbare Bluetooth- speaker die in kader van het recente dossier mobiele speakers (in FWD48, hier in PDF-vorm te koop) we onder ogen kregen, en dat is toch wel een troef.

Hij kan ook meer dan je zou aanvankelijk zou vermoeden: zo scoort de autonomie van tien uur zeer goed en kan je het toestel koppelen met acht telefoons of tablets.

Eveneens erg handig is dat op hetzelfde moment tot drie apparaten een actieve koppeling met de UE Boombox kunnen hebben. Niet dat ze simultaan muziek kunnen streamen uiteraard, maar je hoeft niet op een knop te drukken om van smartphone naar smartphone te hoppen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.