Ultimate Ears maakt sinds enige tijd deel uit van Logitech, een bedrijf dat met name op de computermarkt geen onbekende is. Onder die vlag groeide het Ultimate Ears-label uit van een specialist in in-ear hoofdtelefoons en in-ear studiomonitors tot een meer algemene merknaam voor de premium audioproducten van Logitech. En dat zijn er een stuk meer dan je misschien denkt.

Gelukkig betekent die vernieuwingsdrang niet dat de traditionele sterke punten van de eigen sub-brands plots volledig uit het oog worden verloren. Zo biedt Logitech sinds enkele maanden een nieuwe high-end in-ear set aan onder de UE-vlag, de UE900.

Wie vreest dat de UE900 eerder een marketingoefening is dan een serieuze in-ear monitor, kan z'n reservaties al opbergen na het lezen van de specificaties. Die zien er immers bijzonder indrukwekkend uit.

Zo maken deze kleine in-ears gebruik van vier armaturen - een duurder en hoogwaardiger alternatief voor een klassiek diafragma - in ieder 'oortje': twee van die minuscule drivertjes staan in voor de laagweergave, eentje voor het mid en één voor het hoog. En natuurlijk zijn er ook piepkleine wisselfilters aanwezig om de gewenste frequenties naar de juiste drivertjes te leiden, net als bij een klassieke luidspreker. Het is dan ook haast niet te geloven dat de complete hoofdtelefoon nog geen 20 gram weegt...