Moeten er nog accessoires zijn?

Wanneer de UE900 uiteindelijk op ons bureau verschijnt, zitten we enigszins verbaasd te kijken naar de omvang van het doosje waarin de hoofdtelefoon wordt geleverd. Voor een setje in-ears lijkt het wel erg riant bemeten te zijn, maar een kijkje in de doos verklaart veel.

Naast een duidelijke en handige handleiding, zitten er veel accessoires in de verpakking. Erg veel zelfs. Zo halen we twee losse, gevlochten audiokabeltjes boven (eentje met een iPod-compatibele remote en een zonder), maar liefst acht verschillende setjes oorplugs (zowel in foam als siliconenrubber), twee aansluitplugs en een opbergdoosje in glanzend plastic waarin alles opgeborgen kan worden.

Leuk om weten is dat Logitech ook vervangkabeltjes en -plugs kan leveren als er ooit iets zoek raakt of stuk gaat, en dat is niet onbelangrijk met het oog op  de levensduur van deze toch niet bepaald goedkope in-ear hoofdtelefoon.

Ook de aanwezigheid van foam adapterplugs vinden we trouwens een duidelijk pluspunt, aangezien die naar onze ervaring veel beter op hun plaats blijven zitten dankzij de goede 'seal' waar ze voor zorgen - cruciaal voor een goede weergave bij in-ears. Dat danken ze aan het zachte foam dat zich makkelijk laat indrukken (nodig om de plugs correct in je oren te krijgen) en gewoon weer uitzet zodra de plugs enkele seconden in je oren zitten.

Toegegeven, de foam plugs vragen wat gewenning en handigheid bij het inbrengen (zeker in combinatie met de oorlusjes op het uiteinde van de kabels), maar in de praktijk blijken ze ook dit keer weer voor een ronduit uitstekende pasvorm te zorgen. En een uitstekende demping van omgevingsgeluid: wanneer we met ingeplugde UE900's tussen onze collega's zitten, lijkt het haast of iemand op de denkbeeldige mute-knop voor omgevingsgeluiden geduwd heeft. Stemmen en telefoons zijn nog net hoorbaar wanneer er geen muziek speelt, en verwijnen zelfs volledig wanneer we in onze collectie testtracks duiken. 

Wel valt het op dat we met de foam plugs ook meer 'eigen geluiden' horen, bijvoorbeeld tijdens het wandelen en dergelijke. Ondanks de prima pasvorm is dit dus niet meteen een ideaal setje in-ears voor fanatieke sportievelingen - daarvoor isoleren ze overigens ook net iets té goed. 
 

gerelateerde items