Conclusie

De Logitech UE900 maakt duidelijk dat het formaat van een hoofdtelefoon weinig vertelt over wat er onder 'de motorkap' plaatsvindt. In een werkelijk piepklein pakketje weten Logitech en Ultimate Ears een massa hoogwaardige technologie te proppen, een prestatie op zich.

Ook klankmatig merk je meteen dat de UE900 iets speciaals is, met een gebalanceerde, geraffineerde klank die mijlenver verwijderd ligt van de 'oortjes' die je bij je smartphone of tablet kreeg. Onze enige vrees is dat de UE900 weleens  tussen wal en schip zou kunnen belanden. Voor puristen die een echte studiomonitor verwachten is het geluid waarschijnlijk net niet neutraal genoeg, terwijl het publiek dat van een bonkende bas houdt ook niet echt aan z'n trekken komt. 

En dat zou zonde zijn, want de UE900 heeft heel wat kwaliteiten in huis die je bij niet veel andere sets in dit segment aantreft. Zo is de isolatie van omgevingsgeluiden ronduit indrukwekkend, en weten we ook de luchtigheid die de UE900 in z'n weergave legt erg te appreciëren. 

Dat brengt ons ten slotte bij de prijs, die met 399 euro bepaald niet van de poes is. Daar staat gelukkig wel tegenover dat heel wat onderdelen van de UE900 probleemloos vervangen kunnen worden als de nood zich voordoet, wat de levensduur gevoelig kan rekken in vergelijking met goedkopere sets.

4/4
gerelateerde items